Aerophone AE-10

Företaget Roland har nyligen släppt Aerofone Editor-appen för Aerophone AE-10 Digital Wind Instrument. De berättar för sajten Sonicstate,  att den gratis iOS-appen för iPhone och iPad, låser upp många funktioner som inte är tillgängliga direkt på instrumentet, vilket ger Aerophone AE-10-ägare möjligheten att anpassa olika ljud och utföra ljudkontroller i mycket  högre grad än tidigare – detta innefattar att bygga tonlistor med mera.

aerophone

Vad säger Roland själva?

Sedan dess introduktion i september 2016 har produkten blivit extremt väl mottagen av spelare av blåsinstrument runt om i världen. Rolands första digitala vindinstrument har SuperNATURAL®-teknik för uttrycksfullt ljud och samtidigt extremt responsiv spelbarhet; och är utrustad med en munstycksmonterad andningssensor och bitesensor  -för att styra vibrato och tonhöjd. Aerofonen AE-10 erbjuder också många inbyggda ljud, inklusive autentiska saxofoner och andra akustiska blåsinstrument, samt ljudsignaler som optimeras för andningskontroller.

Med tillgång till avancerade funktioner som endast finns tillgängliga i Aerophone Editor-appen kan en spelare anpassa Aerophone AE-10 för dennes specifika stil och musikbehov. Det är möjligt att skapa nya ljud med upp till fyra tonlager, och justera nyckelintervall, panorering och toner på vardera. Detaljerad andning, fingerkontroll, tillåter spelaren att ringa in det perfekta ljudet för de unika tonarter man vill skapa; inbyggda effekter kan dessutom också justeras. Appen get också möjligheten att anpassa MIDI-kontrollinformation för att utlösa externa ljudmoduler och mjukvarubaserade instrument.

Utöver dess redigeringsfunktioner innehåller appen en biblioteksfunktion som låter spelare organisera ljud i tonlistor inför olika spelningar, stilar och övningar. Dessa filer med toner lagras lokalt på användarens iPhone eller iPad, och kan också laddas upp till iCloud för säkerhetskopiering, fjärråtkomst och delning med andra användare av Aerophone AE-10.

Aerofon-programmet är tillgänglig från App Store och är kompatibel med enheter som kör iOS 9 och iOS 10. Tänk dock på att enApple USB-kameraadapter krävs för att din iOS-enhet och din Aerophone AE-10 ska kunna kommunicera på ett bra sätt.