I kölvattnet av Linkin Park s Chester Bennington;s tragiska död cirklarar rykten i helgen av att det var ett mord. Eller mer specifikt att någon fick ett mord att se ut som en självmord. Men är det här helt enkelt ”falska nyheter”?

Det verkade alltför chockerande för att vara sant. Varför skulle Linkin Park frontman Chester Bennington plötsligt begå självmord med så få varningssignaler innan?

linkin park

Bennington led av ett ganska tragiskt förflutet, med depression och narkotikaproblem. Ändå uttryckte fans och familj chock när han helt utan förvarning begick självmord.  Precis som Chris Cornells plötsliga självmord för ett tag sedan, var det få som anade detta. Båda var äldre, mogna superstjärnor. Båda hade familjer, verkade justerade och gjorde vad de älskade.

Det är klart att det då spekuleras: Var någon ute efter att döda Linkin Parks frontman Chester Bennington? Och för den delen, Chris Cornell?

Digital Music News pratade med Los Angeles bårhus strax efter döden. Kontoret bekräftade att Bennington begick självmord, genom att hänga sig. Vi har inte den officiella obduktionen än, men ingenting från lokala poliser eller rättsmedicinska utredare pekar på något som involverar misstänkt mord.

Det motsattes det här i morse med en rapport från yournewswire.com, som pekade på ett mord på Linkin Parks sångare. Detta verkar nu vara roten till ryktet som florerar.

”Detektiverna undersöker huruvida Chester Bennington mördades, dr dödsscenen arrangerades till att likna en självmord, säger rapporten. ”De har satt ett lag av utredare på plats och vägrar att utesluta brott.”

Berättelsen fortsätter genom att citera en namngiven ”poliskälla”:

”Mord görs ibland för att se ut som självmord. Vi tror att han blev mördad, vi måste bara ta reda på vem som var bakom. ”

Han berättar vidare att en pedofilring var ute för att döda både Cornell och Bennington. Båda sångarna hade uppenbarligen bekämpat barnpornografi och pedofilier och korsade därför i en ond grupps väg. Det förklarar de extremt liknande omständigheterna där båda tog livet av sig: genom hängning  i ett badrum. Särskilt eftersom båda var nära vänner och sannolikt skulle samordna sig i ett sånt här projekt.

Frestande övertygande, men förmodligen är detta fullständig fiktion. Till att börja med är yournewswire.com en ökänd leverantör av falska nyheter. Tidigare avbröt CBS hela webbplatsen efter att en fördömd undersökning av Michele Obama visat sig vara helt falsk.

Så varför skulle yournewswire.com hävda att Chester Bennington mördades? Enkelt: Det är en chockerande historia som människor desperat vill tro på!